Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Şehit Erkut Akbay’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor!

Şehit Erkut Akbay’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor!

Şehit Erkut Akbay’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor!

BASKAN KOCAISPIR: “BU YÜREGIR IÇIN BÜYÜK BIR ADIM”

2019 yilinin Aralik ayinda Adana’da yasanan sel felaketinden Yüregir’de en çok etkilenen Sehit Erkut Akbay Mahallesi’nde Kentsel Dönüsüm basliyor. Hak sahipleri ile birebir görüsmelerin birkaç gün içerisinde baslayacagini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Bu Yüregir için büyük bir adim. Tipki Elazig’da oldugu gibi vatandaslarimiz en kisa sürede güven ve huzurla yasayacaklari yeni konutlarina kavusacaklar” dedi.

 

Adana geçtigimiz yil asiri yagislar nedeniyle büyük bir sel felaketi yasamis, Yüregir’de selden en çok etkilenen mahallelerden biri de dere yatagina yapilan evler nedeniyle Sehit Erkut Akbay mahallesi olmustu. Yasanan felaketin ardindan Adana’ya gelerek Sehit Erkut Akbay Mahallesi, Sariçam Deresi ve çevresinde incelemelerde bulunan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum kentsel dönüsüm sözü vermis, bu ziyaretinin ardindan bölge 6306 Sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkinda Kanunun 6/A maddesine göre resen kentsel dönüsüm alani ilan edilmisti.

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in girisimleri ile hizli bir sekilde projelendirme süreci baslayan kentsel dönüsüm çalismalarinda vatandaslarla görüsülme asamasina gelindi. Bu kapsamda Çevre ve Sehircilik Bakanligi bünyesinde bulunan Gayrimenkul Degerleme A.S. (GEDAS) firmasi saha çalismalari ve vatandas görüsmeleri yapacak.

 

“HAK SAHIPLERI ILE BIREBIR GÖRÜSÜLECEK”


Süreç ile ilgili bilgi veren Baskan Kocaispir, “Mahalle sakinlerimizin heyecanla bekledigi an geldi. Bu Yüregir için, mahallemiz için büyük bir adim, bir dönüm noktasi. Artik birebir görüsmeler basliyor. Bakanligimizin GEDAS firmasi birkaç gün içerisinde mahallemizde ofislerini faaliyete geçirecekler. GEDAS firmasi tarafindan deger tespit çalismalari kisa süre içerisinde yapilacak ve vatandaslarimiz görüsmeye davet edilecekler.

Yapilan görüsmeler sonunda isteyen hak sahiplerine konut verilecek, konut istemeyen vatandaslarimiza binalarinin, arsalarinin ve varsa müstemilatlarinin bedelleri ödenecek. Ayni zamanda hak sahiplerine kentsel dönüsüm süreci tamamlanip konutlari teslim edilinceye kadar aylik kira yardimi yapilacak.” seklinde konustu.

 

104 dönümlük alanda ilk etapta yaklasik 46 dönümde hizli bir sekilde dönüsüm yapilacagini ifade eden Baskan Kocaispir, “Elazig depreminde devletimiz 8-9 ay gibi kisa bir sürede konutlari tamamladi ve vatandaslarimiz hizli bir sekilde yeni konutlarinda oturmaya basladilar. Ayni sekilde Sehit Erkut Akbay mahallemizde de kentsel dönüsüm baslayacak ve iki etapta tamamlanacak.” dedi.

BASKAN KOCAISPIR: “ÇOK EMEK VERDIK, GÜZEL BIR BASLANGIÇ OLACAK”

Sehit Erkut Akbay Mahallesi’nin bir baslangiç oldugunu, dönüsümün birçok mahalleyi etkileyecegini dile getiren Baskan Kocaispir, “Çok emek verdik, sürekli bakanligimizla temas halinde olduk. Bir ayagimiz Ankara’da bir ayagimiz burada vatandaslarimizin memnuniyeti için yogun çaba gösterdik. Bu dönüsüm güzel bir baslangiç olacak. Yüregir degismeye, dönüsüme devam edecek. Bizler de her zaman vatandaslarimizin yaninda yer alacagiz. Yüregir’imize, mahalle sakinlerimize hayirli ugurlu olsun.” ifadelerini kullandi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı